Családoknak

A családdal érkezők számára rengetek program kínálkozik, amelyek kicsik és nagyok számára egyaránt élménydúsak.
Családoknak

Sétahajózás

Érdemes kipróbálni a balatoni hajózást, hiszen egyedi élményt nyújt, különösen emlékezetes lehet kisgyermekek számára, akik akár a hajó kormányzását is kipróbálhatják.

A nyári melegben felüdülést is nyújthat a tó vizén szelni a habokat, hiszen a víz fölött szinte mindig van légmozgás. A kilátásról se feledkezzünk meg. Balatongyörök kikötőjéből is gyönyörű a panoráma, képzeljük el, milyen csodálatos lehet a tó belsejéből csodálni a látványt.

A kényelmes tempóban haladó hajót szinte ringatja a Balaton nyári vize, sirályok vijjogva követik utunkat, s szinte aranyként csillog a víz a nyári nap fényében.

Egy igazi balatoni nyaralásból nem maradhat ki a hajókázás.

A balatongyöröki hajóállomáson nyári szezonban megváltható a jegy minden menetrendszerű, valamint menetrenden kívüli hajóra. Menetrenden kívüli hajók nyári szezonban a retro diszkó hajó, valamint a sétahajó.

Sétahajók június 9-től szeptember 9-ig a balatongyöröki kikötőből az alábbiak szerint indulnak: szerdán és vasárnap, főszezonban a hét minden napján.

A retro diszkó hajó pedig este 21.00 órai indulással szombati napokon közlekedik.

A diszkó hajó július 7-től augusztus 20-ig. közlekedik. Jegyár: 1800 Ft, amely Széchenyi pihenőkártyával is fizethető.

Hőlégballon

Kitűnő fotózási lehetőségben lehet része annak, aki kipróbálja a hőlégballonos utazást.

A ballon Hévíz mellett száll fel a késő délutáni órákban, s a Balaton, valamint a part menti települések fölött, a Keszthelyi-hegység környékén halad.

Afrika Múzeum

Az Afrika Múzeum Balatongyörök szomszédságában, Balatonederics településen található.

Szabadtéri állatkerttel rendelkezik, ahol magyar állatfajok mellett afrikai állatok is megtalálhatóak. Vadászati, harci eszközök, bennszülöttek használati eszközei, bútorok, népművészeti tárgyak mellett Afrika-vadászok trófeáit is megcsodálhatja a látogató.

Western Park

Egész napos bemutatókat és show-t kínál a Balatonedericsnél található park.

A programok köre rendkívül széles: pónilovaglás, aranymosás, patkódobás, kötélpálya, állatsimogató, szalon, indián rituálé, íjászat, Winnetou-kötél, sólyom show, trambulin és játszótér vár minden érdeklődőt.

Sümeg

A Sümegi vár kiemelkedve a környezetéből, egyfajta menedékként hívogatja az átutazóban levő turistákat.

Tiszta időben a Balatont is megfigyelhetjük innen, nyaranta pedig várjátékok, lovagi lakomák várják az érdeklődőket. Plébániatemploma Maulbertsch freskókkal díszített, Püspöki palotájában pedig folyamatosan képzőművészeti és kézműves kiállítások várják az ide látogatókat. Az úgynevezett váristálló vagy más néven püspöki lovarda a várhegy keleti lábánál áll, egykor az egyházi birtokok irányításának központja volt.

Szigliget

A Szigligeti vár a Balaton védelmezőjének tekinthető.

Egyedülálló módon magasodik a tó fölé a félszigeten álló erőd. A település és vár a Nyugat-Balaton éke, csodálatos panorámát kínál a tóra. A település óvárosa, boros pincéi igazi történelmi hangulatot sugároznak, régészeti lelőhelyeinek száma jelentős.

 

Szöveg és képek forrása: http://balatongyorok.hu/

 

« Programok