Balatongyörök

Balatongyörökön a szabadidő eltöltésének gazdag kínálata, a pihenést, kikapcsolódást szolgáló atmoszférája hívja és várja a vendégeket.

 

 A község a pihenni, üdülni vágyó bel- és külföldiek körében roppant kedvelt. 

 

A rendszerváltás óta önkormányzataink rendre azon munkálkodnak, hogy a község szépüljön, fejlődjön megtartva értékeinket és emlékeinket. Mindezzel vonzóvá téve vidékünket nemcsak a látogatók, de a lakosok előtt is.

 

A községet északról a Keszthelyi-hegység határolja, amely túralehetőségek remek tárháza. Számos kilátó, sziklás rész, barlang, tisztás, teszi változatossá, kellemessé túránkat. Kiépített túraútvonalak adnak útbaigazítást.

 

A kiváló adottságokkal rendelkező strandon évek óta szervezett szörf és vitorlásoktatás folyik. Kiterjedt vendégkörének és a PR munkának köszönhetően minden nyár elején nemzetközi Szörfbajnokságokat rendeznek Balatongyörökön. „A jövőben vitorláskikötőben is lehetne gondolkodni”, véli a mostani testület, megvalósítását elérhető időn belül tervezi.

 

Strandi adottságok: jó levegő, árnyas és napos területek, játszótér, gyermek medence, csúszda, röplabdapálya, tenisz, szörf, csónak, vízi-bicikli kölcsönzés, mind – mind elegendő sportolási, mozgási lehetőséget biztosít a nyári hónapokban. A gyermek animáció nyaranta sikerrel működik.

 

Horgászás szempontjából a leghosszabb partszakasza Balatongyöröknek van. A községben a balatoni halászat a 18.-dik század kezdetéig nyúlik vissza. A 99 férőhelyes csónakkikötő hozzájárul az igazi horgászturizmus kialakulásához, illetve fellendítéséhez.

HolidaySport Centrum

HolidaySport Centrum

Fő profilunk szörf-, vitorlázás- és teniszoktatás, valamint különböző sporttáborok szervezése.

Tovább »

Programok

Programok

Kikapcsolódási lehetőségek kirándulóknak, borbarátoknak és családoknak

Tovább »

Strand

Strand

Nekünk a Balaton a Riviéra

Tovább »